Det dufter ofte af nybagt rugbrød i institutionen Børne Symfonien i Tranbjerg, hvor vi har besøgt køkkenleder Karin Thøgersen til en snak om rugbrød, madglæde, madspild og mæthed i børnenes måltider.
Det dufter ofte af nybagt rugbrød i institutionen Børne Symfonien i Tranbjerg, hvor vi har besøgt køkkenleder Karin Thøgersen til en snak om rugbrød, madglæde, madspild og mæthed i børnenes måltider.
Karin Thøgersen er udlært bager og arbejder som køkkenleder i institutionen Børnesymfonien i Tranbjerg uden for Aarhus. Sammen med sine kollegaer i køkkenet serverer hun mad til 110 vuggestue- og børnehavebørn og husets 30 pædagoger og medhjælpere. Og her er det både børn og voksne, der glæder sig, når der er nybagt rugbrød på planen.
Én dag om ugen bliver der serveret rugbrød med pålæg til frokost i Børne Symfonien - hvor børnene selv vælger det pålæg, de vil have på det nybagte rugbrød. Og dét er populært:
“Nogle gange møder jeg folk, der siger, at børn ikke gider spise rugbrød - men sådan er det ikke her. Og det, tror jeg, er fordi vi bager af fra morgenstunden, så det er friskt og lækkert - og så smager det godt,” fortæller Karin Thøgersen.
Karin Thøgersen bruger Klosterrugbrødet i skiver og bagepose, som både er nemt og hurtigt at håndtere for køkkenet, og børnene glæder sig over det saftige og nybagte rugbrød med forskelligt pålæg.
“Vi tager brødet op fra frost dagen før og bager det af, når vi møder ind om morgenen. Når vi lægger det på tallerkener med film over, trækker det masser af fugt, så det er lækkert og saftigt for børnene at spise. Der er heller ingen skorper, som er svære for de små at tygge,” siger hun og fortsætter:
“Jeg foretrækker rugbrød på frost, som jeg selv bager af, for så får jeg duften af nybagt rugbrød, der spreder sig i køkkenet og ud i resten af huset. Så ved både børn, voksne og forældrene, at der er lækkert rugbrød til frokost.”
Se Klosterbrødet herEn anden fordel ved rugbrød er, at det kan bruges til sidste krumme. Karin Thøgersen er meget opmærksom på at planlægge menuen, så hun undgår spild.
“Vi får både suppe og grød i ugens løb også. Her spiller rugbrødet også en vigtig rolle, fordi det giver fylde og knas til måltidet.”
Rester af rugbrødet skæres i stænger og ristes med hvidløg, så det kan serveres til suppe eller som søde croutoner til grød.
Du kan følge Karin Thøgersen, og hendes kollegaer, på Instagram-profilen @bornesymfonien, hvor de deler fotos af maden – til inspiration for andre – og så børnenes forældre kan følge med i ugens serveringer. Fotos i artiklen er lånt fra Børnesymfoniens Instagram-profil.
Følg Børne Symfonien på Instagram herNår du bestiller vores prøvepose fyldt med vores fire lækre rugbrødsnyheder, har du muligheden for at bage, smage og opleve rugbrødene, inden du bestiller.
Vi glæder os til at besøge dit køkken og præsentere brødene for dig.
Bestil prøveposen her