Forny din brunch med inspiration fra New York, London eller Berlin
Vil du have del i det voksende brunchmarked, så giv dine gæster mulighed for at prøve noget nyt: Du har sikkert en håndfuld kundefavoritter, som du selvfølgelig skal holde fast i, men afprøv også nye smage og råvarer, som gerne er inspireret af gastronomiske metropoler såsom New York, London og Berlin.
Ta’ en bid af The Big Apple
Tjek New Yorks bedste brunchsteder ud her
Alt går stærkt i New York; også når det gælder brunch. Amerikanerne er vilde med æg, og især de pocherede æg er at finde på nærmest alle brunch-restauranter. Den seneste tid er fisk – især laks – blevet ret populært, men også andre fede fisk som f.eks. ansjoser og sardiner er et hit i forskellige retter.
Klassiske brunchretter såsom søde vafler får nyt liv ved at blive serveret med f.eks. sprødpaneret kylling, og sådan leges der generelt meget med at mikse det søde og det salte.
Smag på London
Se menukortet fra Londons bedste brunchsteder her
Brunchen i den engelske hovedstad har længe været præget af vegetarbølgen, men brunchtendenserne peger nu mere i retning af det orientalske køkken.
Og så er de mest succesfulde brunchsteder i den engelske hovedstad dem, der har forstået at gøre brunch til en ”all day-thing”. Desuden bliver deres brunch mere og mere frokostinspireret, dessertpandekager erstattes af madpandekager med søde kartofler, og søde vafler erstattes af vafler med f.eks. spinat.
Vælg grønt i Berlin
Smag på Berlins bedste brunchsteder her
I Berlin er vegetarretterne og efterspørgslen efter mad fra Mellemøsten og Mexico stadig det, der præger brunchmenuen mest. Kombinationen af disse trends giver et stort udbud af krydrede, vegetariske retter og en lethed til måltiderne.
Og så er der ægget, som stadig spiller en stor rolle i den berlinske brunch, hvor den er serveret på mange forskellige måder og ofte som en vigtig del i vegetarretterne.
Gør brunchen til din egen
Der er masser af inspiration at hente både i udlandet og hos dem, der gør det godt her i Danmark. Men vigtigst af alt er, at du også sætter dit eget præg på brunchen. Lad retterne afspejle det, du står for og efterspørgslen hos netop dine gæster.