Rugbrød har været en vigtig del af den danske madkultur i århundreder – og skal også være det i fremtiden. For rugbrød er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk (Concito.dk).

Derfor giver det mening, når du serverer velsmagende, mættende og sundt rugbrød for dine gæster. Og i takt med at du skruer op for det grønne på menuen, er rugbrødet med til at sikre fylde, tekstur og smag, fordi det er rigt på både protein, fuldkorn og fibre.

For mere mæthed og sundhed

De officielle Kostråd opfordrer os til at spise mere fuldkorn og fibre. Rugbrød er en god kilde til begge dele. Samtidig er rugbrødets høje andel af kostfibre og langsomt fordøjelige kulhydrater med til at give en langvarig mæthedsfornemmelse og god fordøjelse.

Rugbrød bidrager desuden med protein, vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Se vores rugbrød her

Rugbrød giver smag og løfter spiseoplevelsen

De fleste forbinder rugbrødet med en karakteristisk dyb, kompleks og ofte nøddeagtige smag. Men i et bredt
udvalg af rugbrød kan smagen variere meget. Det er afhængigt af ingredienser og bageteknik, om brødet befinder sig
i den syrlige, mere neutrale eller endda sødmefulde ende af skalaen. Desuden er rugbrød karakteriseret ved en tæt og kernerig krummestruktur, som giver en god mundfølelse og tekstur i det samlede måltid.

Se vores rugbrød her

Rugbrød har et lavt klimaaftryk

Rug er en udbytterig og hårdfør kornart, som dyrkes på bæredygtig vis i Danmark – med lavest muligt forbrug af energi, vand og gødning. 

Det giver et godt udgangspunkt, når vi bager vores rugbrød af dansk dyrket rug – på vores bagerier i Avedøre og Pandrup.

Den store klimadatabase (Concito)

Dansk, kompromisløst rugbrød

Vi har bagt rugbrød siden vores grundlægger, Viggo Schulstad, åbnede sit første bageri i 1880. I dag bager vi alle vores rugbrød på vores danske bagerier i Pandrup og Avedøre.

Vi bager rugbrød af vores egen rugsurdej, af dansk rug, som er dyrket af landmænd, der alle lever op til vores høje
kvalitetskrav.

Kornet maler vi på vores egen mølle i Vejle, som er 100 % drevet af vindenergi.

Læs mere om vores historie

Flere artikler, du måske vil synes om ...

Sådan bruger du rugbrødet fra morgen til aften – og til sidste krumme

GUIDE: Find det rugbrød, der matcher dit behov

Groft sagt alt du skal vide om fuldkorn

Er fuldkorn bæredygtigt?